Dienstag, 15. September 2015

Aktivitet 3

Hvordan bliver en frø en frø?


I min sidste praktik har jeg arbejdet med naturen og jeg gik sammen med en børnegruppe hen til den lille sø i biotopen, hvor vi fandt frø æg. Vi tog nogle æg med hjem i institutionen hvor de kom ind i et lille akvarie. Børnene var meget nysgerie og vi snakkede om hvordan æget bliver til en frø ved hjælp af denne tegning.

Når ægget knækker

Hver morgen løb børnene hen til akvariet for at kigge om der var sket noget, men det varede længe og vi tænkte allerede at der ikke vil ske noget. Efter en lang weekend var de første små haletudser knækket ud af deres æg. De var så lillle at børnene ikke troede på at de små sorte pletter kunne blive til frøer.
Da haletudserne var blevet lidt størrer fik børnene lov til at tage dem op i et glas og kigge på dem gennem et mikroskop. Efter flere uger opdagede vi at de havde fået små ben.


Der gik igen 2 uger hvor børnene kunne se dem vokse. Efter en weekend sad vores første frø på stenen i akvariet.


Akvarium:

Vi tog æggene med hjem i en spand og indrettede vores akvarium. Nederst kom der sand i med små sten. I midten lagde vi en stor sten så de små frøer når æggene så var blevet til frøer havde en mulighed for at komme op. Så kom vores æg i vandet.
Da æggene blev til haletudser fik de mad hver anden dag. Vi havde købt fiskefoder til dem og det spiste de m.ed stor glæde.


Hjem igen:
Efter at vores halertudser var blevet til små frøer , sætte vi dem tilbage til søen hvor vi havde fundet dem. Frøer skal altid hjem igen.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen